Komenda 1

Zaključek skavtskega leta 2010

V soboto, 5.6., smo se komendski skavti še zadnjič v letošnjem letu zbrali na fevdu na kriških senožetih in se še enkrat skupaj pozabavali ter uradno zaključili še eno skavtsko leto.

            Začeli smo z vpogledom v preteklo skavtsko leto. Razdelili smo se po skupinah in na hitro preleteli vse dogodke v tem letu, si izmenjali mnenja, na kratko podoživeli najlepše trenutke, po tem pa to delili še z vsemi ostalimi. Sledila je igra dveh lepo »zaobljenih« palčkov, ki sta prišla k nam po pomoč, da bi jim pomagali odpreti skrinjo, ki jima jo je z urokom zaklenila čarovnica. Tako smo se spet razdelili po skupinah in se odpravili po nalogah. Na nalogah smo igrali roverčka, nogomet brez žoge, vodenje žoge preko ovir, prenašanje vode v kozarčku, skrivalnice, vezanje vozlov in se pripravljali na mašo. Po opravljenih nalogah smo s skupnimi močmi odprli skrinjo in dobili… lizike! Nadaljevali smo s podelitvijo našitkov tistim izvidnikom in vodnicam, ki so letos uspešno opravili katerokoli veščino in s tem obogatili znanje našega celotnega stega. Poleg tega so si posebno pozornost z izdelavo butare velikanke na cvetno nedeljo od starih volkov, sedanjih voditeljev prislužili sedanji nadobudni volkovi. Srečanje smo zaključili s sveto mašo, ki nam jo je pripravil Gregor, kot mašo za zaključek skavtskega leta in kot zadnjo mašo, ki jo je opravil skupaj z nami, preden se odpravi v Rim.

            Po končani maši smo si izmenjali še nekaj besed, nato pa smo se počasi začeli odpravljati domov. Tako smo se še zadnjič letos skupaj poveselili vsi komendski skavti. Žal vsemu enkrat sledi konec, vendar mi končujemo z veselo mislijo, da nas vse čaka še prijeten, vroč in skavtski poletni tabor.

 Rok Valenčič, Vedri Volk