Komenda 1

SKVO vikend 2010 – Vrh Sv. Treh Kraljev

Z meglenim petkom smo vstopili v oktober in napočil je čas za vsakoletno tridnevno načrtovanje skavtskega leta. Tokrat smo se v popoldanskih urah odpravili iz domačih logov proti Vrhu Sv. Treh Kraljev blizu Žirov.

Vendar pa se je nekje na sredini naše poti dramatično zapletlo – en avtomobil je moral obrniti, saj smo doma nesrečno pozabili našega Izija, kar še vedno iskreno in globoko obžalujemo.

Po precej strmem vzponu smo prispeli do cilja in prišel je čas za slovo starih mačkov, Luke Karničnika, Marka Pogačarja in Arnolda Ciraja, ki so zaključili svojo skavtsko pot. Našo skupnost pa sta okrepili novi voditeljici, Irena Grilc in Mojca Zmrzlikar, ki sta si morali svojo vlogo dobesedno prižvečiti.

Večer je minil v znamenju težko pričakovanih vročih psov, kartanja v stilu divjega zahoda in stolpov, ki so parali živce in jemali dih, da pa ne pozabimo na otroka v sebi, nas je uspavala pravljica Volk in sedem kozličkov.

Sobotni dan je bil v večini posvečen sestavljanju namena in po škripanju misli ter iskanju primernih besed, smo se letos namenili naučiti naše skavte neustrašnosti pred izzivi poleg tega pa z aktivnimi dejavnostmi v naravi spodbujati pristnost skavtstva. V obliki petih ciljev smo definirali, kako bomo ob koncu leta preverili, če nam je zadano uspelo. Duhovni navdih bomo iskali predvsem pri Mojzesu, materi Terezi in sv. Petru.

Vmes sta nas obiskala naš, zdaj žal že bivši duhovni asistent, Gregor Lavrinec, ki se trenutno nahaja v Rimu in pa novi komendski diakon, Gregor Rogelj, ki bo pomembno okrepil najmlajšo vejo VV.

V nedeljo smo se udeležili svete maše, določili pa smo tudi odgovorne voditelje za projekte in naloge posameznikov v našem SKVO-ju. Po takšnem garanju se je prileglo pravo nedeljsko kosilo, ki sta ga pripravila naša klanovca na služenju, Sara Vidmar in Rok Valenčič in seveda sta vlogo kuharjev opravila več kot odlično.

Preživeli smo zabaven vikend, dobili kopico novih idej in zagnanosti, sedaj pa je čas za akcijo.

Ste pripravljeni? Mi smo.

Optimistična orka