Komenda 1

ZImovanje VV 2011: Smrkci na Sv. Joštu

Na lepo sončno smrkbotno popoldne, se je na našem hribčku prikazala skupina volčičev iz Komende in ker Gargamel nikoli ne počiva, smo se ata Smrk, Puhlica in jaz brž odločili, da jim damo sveže smrkačke, naredimo kape ter jih sprejmemo medse in naj vam povem, izkazali so se odlično.

Zvečer se je od nikoder vzela Smrketa in po smrkastičnem zborovanju smo se odločili, da tečno Smrketo spreobrnemo z dobrimi deli, pri čemer smo bili zelo uspešni.. Skoraj se je življenje vrnilo v harmonične tirnice, vendar pa Gargamel, ki žal najrajši je slastne Smrkce, nikoli ne počiva pri kovanju svojih načrtov in tako se je zgodilo, da je Gargamel moji malenkosti v večerno palačinko podtaknil Smrčaček. Tako so se Smrkci sredi noči odpravili po Smrkufikusalijo, saj bi sicer celo življenje presmrčala. Ker so bili Smrkci neustrašni, sem lahko kaj kmalu nasmrkala novih idej in prebudili smo se v nov sončen dan, ki pa je prinesel dva sumljiva gosta. Gargamel in njgov maček Azrael sta se infiltrirala v naše vrste, kot dva čisto običajna popotniška Smrkca in uspelo jima je ugrabiti dva naša člana. Seveda pa se nismo dali kar tako. Ata Smrk je brž sklical zborovanje, kjer smo nasmrkali kar nekaj domislic in se na pot po Gargamelovih sledeh odpravili z lončkom smrkačje obare. Z veliko iznajdljivosti in poguma nam je reševalna akcija uspela, zato je bil čas za slavje in zabavni večer, na katerem smo se do solz nasmejali.

Naslednji dan pa so po naše Smrkce prišli njihovi starši, zato smo jih brž spremenili nazaj, potočili nekaj solzic in jim pomahali v slovo. Dragi občani, Komenda je v varnih rokah, če v vaše kraj kdaj pride Gargamel, ki mimogrede od jeze še vedno škriplje z zobmi. Smrkastičen pozdrav, dragi Smrkci!

Vaša Glavca