Komenda 1

PP: Geocache 2011

V soboto, 12. 2. 2011, smo se člani klanov iz Kranja, Kamnika, Homca in Škofje Loke v organizaciji komendskega klana Čufti s čustvi podali na Kamniški vrh z namenom da se bolje spoznamo, preživimo dan na svežem zraku in da na vrhu skrijemo zaklad – želeli smo ustvariti novo geocaching točko.

Geocaching je svetovno znana igra, posvečena uporabnikom GPS-a (Global Positioning System). Igro sestavljajo uporabniki GPS sistema, ki skrijejo ”zaklad” (škatla in njena vsebina) in objavijo njegove natančne koordinate ter na ta način omogočijo drugim uporabnikom začetek iskanja zaklada. Edini pravili sta: če kaj vzameš, moraš nekaj tudi pustiti ter vpisati moraš svoj obisk v knjižico. Geocaching je odprta igra za vse, ki imajo GPS sprejemnik in pustolovsko dušo. Na svetu obstaja na tisoče skritih zakladov, več informacij o našem in ostalih zakladih pa si lahko preberete na uradni spletni strani.

In tako smo se klanovci kljub oblačnem in deževnem vremenu odpravili na vrh, kjer smo si ogledali teritorij in si skrbno izbrali najbolj primeren prostor za naš zaklad. Nato smo posodo napolnili z malenkostmi, ki jih je prispeval vsak od nas, in jo skrbno skrili. Vse smo še fotografsko dokumentirali in se odpravili proti planini Osredek. Tam smo se razdelili v skupine, si pod smrekami poiskali zavetje pred dežjem in zakurili ogenj. Ker smo na pot odšli pripravljeni smo imeli s seboj tudi dračje in drva, tako da smo lahko hitro pričeli s pripravo kosila. Po tem, ko smo se podkrepili, smo hitro stopili na pot, saj nas je začel preganjati dež, v dolini pa je na nas že čakala sveta maša, ki jo je vodil naš bivši diakon, Aleš Tomaševič. Za konec smo še zapeli par pesmi, se slikali in si zaželeli varno pot domov.

Do sedaj so zabeleženi že štirje obiski našega zaklada, kar pomeni, da ga le ni nemogoče najti in da je bila nova točka dobro sprejeta. Če pa je koga zamikalo da jo najde, smo jo na spletni strani skrili pod ime mountain jar, skrivališče na Kamniškem vrhu pa naj ostane skrivnost.

Barbara Prezelj, Vesoljna čaplja