Komenda 1

Tabor VV 2012

Volčiči v Ozovi deželi

 

Tokrat smo se potikali po Vipavskem križu, kjer so marelice slastne, veter te prijetno počeše, najti Smaragdno mesto pa je vse prej kot lahko.
Volčiči so se pomotoma naselili v Dorotejino hiško, ki jo je tornado prinesel iz daljne Kanalije in jo res posrečeno spustil na zlobno Vzhodno veščo in tako je bilo mesto Mezincev osvobojeno suženjstva, Doroteja pa si je lahko prisvojila veščine čarobne čeveljce.
Teden je minil v izgubljanju in iskanju poti v Smaragdno mesto, ki nas je enkrat nevarno uspavala zaradi makovega polja, drugič pa smo se prav nemarno prestrašili, ko smo se v trdi temi odpravili do mesta, da bi prosili Oza za en kup stvari. Lev si je želel poguma, Strašilo možganov, Kositrnik Piksna srce, Doroteja pa si je na vso moč želela iti nazaj domov, v objem tete Eme in strica
Henrika. Seveda nesreča ne počiva in zlobni kalidahi (pol tiger, pol medved, s kremplji mačke) so nam ugrabili Dorotejo in Piksno ampak Mezinci se niso dali in so pretaknili mnogo kotičkov ter ju tudi srečno našli. Sem in tja, da le ne bi preveč omamno zaudarjali, smo se osvežili v reki Vipavi, si naredili pomolček, pluli na ‘Titaniku’, se obmetavali z vodnimi balončki in mazali Piksno z oljem, da ne bi povsem zarjavel.

Zlobni Zahodni vešči iz mesta Pedenjcev pa naše početje ni bilo po volji, zato je ugrabila Leva in napadla Smaragdno mesto s čarovnikom Ozem na čelu, poleg tega pa je zmešala slamo v glavi Strašila, kar je imelo precej čudaške posledice. Ampak Mezince je odlikoval izreden pogum in kmalu so ugotovili, da je povsem preprosto – Zahodno veščo je potrebno zaliti z vodo in potem se vreščeče stopi. Končno je bila Ozova dežela očiščena vseh zlobnežev, vendar pa se je
žal izkazalo, da je čarovnik Oz prevarant, ki je pobegnil z balonom iz  maragdnega mesta. K sreči je prej priskrbel možgane, srce in pogum, Doroteja pa je bila resnično žalostna, saj je še vedno pogrešala teto Emo. In ko nismo več vedeli, kakšen načrt za njeno vrnitev domov naj si še izmislimo, se je je skrivnostna Gvendolina brez spomina, ki se je ves ta čas družila z nami,
dramatično razkrila. V svojih vrstah smo imeli čarovnico Vengdolino, dobro Južno veščo, ki vlada mestu Prstancev. Vengdolina je poskrbela, da je Lev zavladal Mezincem, Kositrnik Piksna Pedenjcem, Strašilo Smaragdnemu mestu in da je Doroteja izvedela, da jo čarobni čeveljci lahko odnesejo domov. In tako se je resnično godilo. Mi je kar žal, da smo Akela, Bagira, mama Rakša, Čil in  ača Kaja vse skupaj prespali.

Medtem pa pogumni Lev z bičem preganja vse nepridiprave, Kositrnik Piksna igra serenade najlepši deklici, Strašilo se druži s Ferdom in ne pada več toliko po tleh, Vengdolina modro vlada, Doroteja pa se sladka s piškoti v objemu tete Eme, misli pa ji tavajo nazaj k volčičem.

Dober lov!

Kača Kaja