Komenda 1

IV izziv 2014

Ne, to ni “Mrga na vidiku”. To je nekaj veliko večjega. Nekaj vseslovenskega. Kaj točno so naši IVjevci počeli, si lahko preberete spodaj, direktno od vodnice Čebel.  Čebele so letos edine iz Komende 1, ki se smejo udeležiti zaključnega srečanja, saj so opravile vse izzive, zato, bravo Čebele!!! 🙂  Vse skupaj bo na IV IZZIVu  197 izvidnikov iz 41 vodov iz 19 stegov. Torej, Polona:

Letos je po vsej sloveniji od januarja do maja potekal IV izziv. Vsak vod je opravljal izzive ki jih je sestavljal trop za IV izziv. Čebele smo se odločile da bomo opravile vse preizkušnje in naloge ki nam jih zastavijo. Prvi, januarski izziv je bil da vsaka v vodu poje vsaj eno jabolko na dan in tako poskrbimo za svoje zdravje. Ni bilo važno ali je rdeče, rumeno, zeleno važno da je. Drugi izziv je bil malo bol športne narave in v duhu olimpijskih iger. Torej, v februarju smo morale vsak dan telovaditi in narediti 10 sklec, 20 počepov, 20 trebušnjakov in 20 poskokov. Za tretji izziv pa smo mogle obiskati starejšo osebo ki nima veliko sorodnikov in s to osebo preživeti vsaj eno uro. Čebele smo se odločile da bomo odšle v dom starejših občanov v Kamnik. Bilo je zelo zanimivo poslušati njihove prigode in kako so se igrali v starih časih. Kmalu smo se razšli in odšle smo z nasmehom na obrazu. Kot zadnji izziv pa smo mogle iti k sveti maši h kateri smo odšle z namenom da bi bile v šoli čimbolj uspešne. Opravile smo vse štiri izzive in zato bomo odšle na zadnji, zaključni iv izziv ki bo potekal v Ljubljani. Polona Zotler, Prisrčna čebela

V soboto letimo s Čebelami v Ljubljano na zaključni izziv. Več o samem IV IZZIVU si lahko preberete tukaj. Na isti strani bodo kasneje tudi slike, če bo koga mikalo pogledat. Nekaj materiala je že zdaj gor.
Še enkrat, bravo Čebele!

p.s.: Če se sprašuje zakaj še ni nobenih slik od obljub… Slike še čakamo in jih bomo takoj ko pridejo naložili na stran. Ene že imamo!