Komenda 1

Obljube 2014

Obljube so mimo. So bile “spet” ene nepozabne? Kaj pa vem, meni so vse nepozabne. Dejansko so nepozabne. Ne glede na to, v kateri stranici kvadrata stojiš, morda si celo zunaj in se skupaj z “bivšimi” dereš: Komenda!, veš in čutiš, da je ta steg, ta prostor in te ljudje, ki te obdajajo, res nekaj posebnega. Še danes prav natančno slišim odmev glasnega klica od šotork in gozda, potem pa kar čutim, kako se kocine ježijo pod puloverjem. Nekako se v tistem trenutnku zdi, da je to to. Da je na svetu vse v najlepšem redu. Da pojutrišnjem ni šole in službe. Da vse kar rabiš je prav te ljudi, rdeče-belo rutko, kavbojke in kroj, zastavo in najglasnejši klic, ki ga je slišati daleč okrog. oh skavti.

No, kakorkoli nazaj v realnost. Bilo je super. Naporno, zabavno, glasno in tiho, delavno in sproščujoče. Tako kot vsake obljube. Hkrati “navadne” in hkrati nepozabne. Edina zares očitna razlika je bila ta, da smo imeli letos streho tako, da smo se lahko skrili pred dežjem, ki ga seveda NI bilo. Res, vreme v Komendi ima smisel za humor.

Nekateri ste se spraševali, kaj je zdaj to, neki novi klici in imena. Ja, tudi to spada k slovesnem kvadratu. Zgodili sta se namreč dve večji spremembi: Klan je po 4ih letih zamenjal ime iz Čufti s čustvi v Klan šeste dimenzije, četa pa po osmih letih iz Pogumno srce v Korajžnih 5.  Kakšno besedo ali dve več o tem v kakšni drugi objavi, zdaj pa nas čaka še eno prijetno delo, zahvale vsem, ki so nam pomagali pri izvedbi teh obljub:

– Zahvaljujemo se gospe Zotler, ki nam je spet prijazno izdelala rutke, ki jih tako ponosno nosijo zdaj naši novinci.
– Zahvaljujemo se Benu in Tamari, ki sta nam prijazno kuhala!
– Hvala g. Zmrzlikarju za prevoz opreme na Fevd
– Hvala fantom, ki so popazili na naš Fevd, ko nas ni bilo. Hvala, ker so nam potem pokradli vse zastave:)
– Hvala Alešu za sv. mašo in sodelovanje
– Lahko ste prepričani, da smo še koga pozabili. Hvala še tistemu.

p.s.: Steg pa naslednji vikend čakata še en projekt. Novice pridejo kar kmalu, malo spremljajte!

Zdaj pa končno, slike: