Komenda 1

Zaključek skavtskega leta, Doktor Pek 2014

Leto se poslavlja in tik pred tabori smo imeli še zadnje stegovo srečanje. Zjutraj je imela četa izpite, popoldne pa celoten steg zaključek skavtskega leta in projekt: doktor Pek.

Doktor Pek je bil letos prvič izveden projekt. Skavti so morali s pomočjo skavtskega znanja in z minimalnimi pripomočki, v “naravni” pečici speči sladico, nekaj novega, brez recepta in brez posebnih sestavin. Kako jim je uspelo je dobro razvidno na slikah, pa upam da niste lačni, ker izgledajo zares kul, in so takega tudi okusa. Okus je presodila tričlanska žirija dveh skavtov in ene “mojstrice”, ki je na koncu eno samo skupino okronala za doktorje –  doktorje Peke, in jim podelila tudi nagrade – žlice dr. In mimogrede, za tiste, ki živite v zmotnem prepričanju, dr. ni kratica za Domen in Rok, ampak za doktor. Speči tako dobro sladico v naravi namreč ni dovolj samo znati zmešati sestavine, ampak tudi sestaviti pečico, izdelati pladenj, se znajti, … biti doktor na vseh področjih:)

Kot obljubljeno, nekoč, ko dobimo vse recepte, se bodo tudi te znašli na spletni strani, da jih boste lahko doma še enkrat stestirali. Vsekakor so nekatere sladice zares vredne truda.
Za skavte: Tisti, ki še niste poslali recepta(skoraj vsi), to storite čimprej. Obvestite tiste, ki so takrat dvignili roko. Okvirni recept bo čisto OK. 

S tem projektom smo tudi uradno zaključili skavtsko leto. Pred nami so še tabori, skoraj zagotovo najboljši del skavtskega leta. Saj veste, šotori, ležanje na travi, dvig zastave in himna, sončni zahod, nočna igra, zažgano kosilo, dražba pozabljenih predmetov, bedarije na potepih, izziv za novince, tišina pred večernim ognjem, straža zastave, …  Za vas ne vem, ampak jaz že komaj čakam.

Še tole:
– hvala Andreji in Davidu, za pomoč pri izpitih čete.
– hvala fotografinji za vse super slike in fotografu za fotoaparat:).
– hvala Špeli za sodelovanje v žiriji in profesionalno pomoč pri izbiri naj sladice
– hvala Janezu in Špeli za kamero.
– hvala Luku, Janezu, Katarini in Simonu za kosilo, kakršno se spodobi imeti za zaključek sk. leta:)
– hvala trgovini Mariji za sodelovanje(pomoč pri hrani za doktor Pek).