Komenda 1

Zaključek skavtskega leta & Doktor Lon’c 2015

V soboto 30.5. smo se vsi komendski skavti (no, skoraj vsi) zbrali na fevdu na Križu in začeli z zaključkom norega, nepozabnega skavtskega leta. Pred začetkom pa smo si razdelili nove puloverje, ki smo jih težko pričakovali že dve leti :).
Začeli smo, kot se za skavte najbolj spodobi, s tremi piski piščalke, kvadratom, molitvijo in pozdravom. Po tem pa smo se razdelili v skupine ter takoj začeli z delom. Imeli smo nalogo, da vsaka skupina pripravi prilogo za k čevepčičem. Toda naša naloga ni bila tako preprosta, v svoji jedi smo nujno morali uporabiti ANANAS! In tako se je bitka za zmago začela! Najprej smo imeli eno uro časa, da si pripravimo kuhinje, in vse potrebno za kuhanje. Ko se je prva ura končala, smo se podali v drug del tekmovanja za katerega smo imeli na voljo tri ure časa. In kuhanje se je začelo. Domišljiji smo dali prosto pot in tako so nastale zelo profesionalne, okusne jedi. Nato pa je naše jedi poizkusila strokovna žirija in ob dolgem posvetu so se odločili za zmagovalno jed. Kot na vsakem tekmovanju, smo tudi tukaj zmagovalci dobili nagrado in častni naziv, ki se letos glasi: Dr. Lon’c. 🙂
Sama sem bila v zmagovalni skupini in odločili smo se, da našo okusno prilogo delimo tudi z vami. Torej, tukaj je slavni recept:

Za pripravo zmagovalne jedi potrebujete ananas, por, papriko, paradižnik, bučke, jajca, sir, kuskus, ter začimbe (sol, beli poper, bazilika in curry). Za piko na i pa dodamo še gozdne jagode.

 

Postopek priprave:
Na olju prepražimo por, ananas, papriko, paradižnik, bučke in dodamo začimbe po občutku. Nato pripravimo kuskus in, ko je pripravljen mu dodamo omako, ki je nastala iz zelenjave. Pripravimo še jajce na oko s sirom, naberemo gozdne jagode in serviramo krožnik.
Krožnik mora biti skrbno pripravljen: vzamemo polovico ananasove lupine (iz katere smo prej že izdolbli anans), vanjo damo po dnu kuskus z omako, na sredino položimo jajce s sirom, okrog pa naredimo lep obroč z jagodami in seveda čevapčiči. Krožink postavimo na lepo okrašen podstavek in jed je pripravljena!! 🙂

Pa dober tek,

Fletna čebela

p.s.: Hvala našim kul pomočnikom,  Simonu, Iziju in Katarini!