Komenda 1

Tabor NoPP 2017

Tabor noviciata 2016/17 (Prvič, zadnjič in nikoli več: butaře!) se je tokrat odvijal in odkolesaril po pokrajini južnih sosedov, od 26.6.2017 – 4.7.2017. Z vlakom iz Ljubljane do Rijeke, potem pa s kolesom naprej: čez most Krk, s trajektom na Cres, na visoko vasico Lubenice, do Malega Lošinja, in potem nazaj na Rijeko. Naredili smo okrog 335 km, z višinsko razliko (samo gor) okrog 4350m.

 

Kako je bilo? Podobno kot vedno, vrhunsko. Le še malo boljše. Za to je lahko krivo veliko dejavnikov: dokaj ugodno vreme, morje, nov princip taborjenja v primerjavi s četo (s kolesom), vožnja z vlakom in trajektom, … Pa potem mogoče k temu pripomore tudi program: potapljanje, tattoo-janje s kano, Nelson Mandela, cestno prometni predpisi, debate ob “kofetu”, …, in še in še.

Čeprav tega ni na vsakem taboru, pa to, vsaj po mojem mnenju, ni razlog za tako super tabor. Za dobre dogodivščine in pustolovščine so vedno “krivi” ljudje in v našem primeru to še kako drži: nora skupinica, dobri prijatelji, tisoče internih štosev, skupaj premagane ovire, hribi, krize in radosti, pojedeni sladoledi, …

Na žalost z besedami nisem tako spreten, da bi lahko opisal razbijanje srce že samo ob misli na take pustolovščine in tako kul ljudi. Zato samo še:  

 

NoPP, hvala vam. Srečno pot!

Neukrotljivi Sokol

 

 

p.s.: menda prihaja še video, Matevž montira! 🙂