Komenda 1

Tabor IV 2019

Četa Komenda 1 je bila letos na taboru v Njivicah pri Besnici. Čez cel tabor smo spremljali popotovanje Bratovščine prstana, zato smo si tekom tabora tudi sami naredili lesene prstane, ki so nas opominjali, da če je lahko uspelo Frodu, bo tudi nam.
Na tabornem prostoru smo si postavili različne zgradbe, igrali smo roverčka, rugby in ameriški nogomet, naredili prenosne gorilnike, punce so pletle zapestnice in obeske za na rutko. Z vodi so se podali na dvodnevne hajke, zvečer pa smo krstili štiri novince, ki so dobili svoje skavtsko ime. Kljub vsemu, pa jim veselja in energije ni manjkalo niti ob zabavnih večerih, ko smo se greli ob ognjih, ki so osvetljevali cel travnik in se preigrali nešteto zanimivih igric. Seveda smo se večkrat skopali v reki, ki je tekla mimo našega tabora, bila pa nam je tudi v veliko pomoč med potjo preživetja/vodnimi igrami, ki smo jih preživeli skupaj s četo iz Preddvora 1. Na koncu tabora pa so se od nas poslovili še najstarejši četniki in nekateri voditelji.
Težko je reči, ali je bil najboljši del tabora prosti čas, ko je bila cela četa natlačena v 1 šotoru, ali so bile to velike ali športne igre, ali največji večerni ognji z zabavnimi večeri polnimi smeha … Lahko pa potrdim, da je bil to eden najboljših taborov čete Korajžnih 5.

Prikupno zmedena gazela