Komenda 1

Zimovanje IV 2020

Predzadnji vikend v februarju se je četa Korajžnih 5 odpravila na zimovanje. Začeli smo v Komendi, nato pa smo se odpravili na pot z avtobusom, ki nas je pripeljal do Šentlamberta pri Zagorju. Tema zimovanja je bil »instagram«. Na zimovanju seveda nismo buljili v telefone, voditelji so objave delili kar na velikih kartonih, kjer so bili napisani različni odlomki iz skavtske molitve. Seveda pa že prvi večer ni manjkalo zabave in petja ob polnoči, ko se tradicionalno pri komendskih skavtih poje Zdravljica.
V soboto smo se odpravili na orientacijo, ki se je bomo še dolgo spominjali, predvsem pa tega, kako pomembno je, da pravilno bereš zemljevid. A ne, Čebele? Ko smo se vrnili, smo imeli kosilo, nato pa so sledile delavnice na katerih smo se pripravljali na prav poseben večer. Skuhali smo si slavnostno večerjo ter s plesom in zabavo proslavili 163. rojstni dan ustanovitelja skavtov, Bi-Pija.
Na žalost je prišel zadnji dan našega zimovanja. Najprej smo že po zajtrku odšli na sosednje igrišče in se malo razmigali pri igranju roverčka in nogometa. Sledila je kateheza o vztrajnosti in vrednotah, nato pa smo pojedli še zadnje kosilo in si razdelili delo. Ko smo pospravili, smo to zimovanje še zaključili tako kot je treba, s kvadratom.
Hvala našim voditeljem, ki se vedno potrudijo in svojo dobro voljo in čas delijo z nami. Z lepimi spomini in polni novih izkušenj že komaj čakamo na poletni tabor.

Hana Vidmar, Prikupna čebela